fbpx

Nezadovoljni? Čas je za spremembo!

Ko postanemo nezadovoljni sami s sabo ali s svojim življenjem je čas za spremembo.

Ko postanemo nezadovoljni sami s sabo ali s svojim življenjem je čas za spremembo. Pomlad je običajno čas, ko se lotimo spomladanskega čiščenja omare, stanovanja ali hiše, počasi začnemo s pripravljanjem vrtov in tako skušamo vdahniti nekaj svežine. 

Kaj pa spomladansko čiščenje nas samih? Morda se res sliši smešno, pa vendar tudi mi potrebujemo nekaj svežega zraka. 

Tudi mi si moramo urediti naš “notranji vrt”, kamor bomo nasadili nove izkušnje, nova znjanja, nove želje. 

Če bomo dobro skrbeli za svoj “notranji vrt”, potem imamo veliko možnosti, da bomo imeli dobro letino v smislu osebnega zadovoljstva, ko bomo decembra delali pregled leta.

 

Ta prispevek je namenjen temu, da greš v akcijo. Da osvežiš svoje življenje. Da se motiviraš za spremembe, ki jih pri sebi želiš.

 

Najprej je treba razmisliti o trenutnem in želenem stanju, potem napraviti akcijski načrt, na koncu pa je vse kar potrebuješ le še velika mera vztrajnosti in discipline.

 

Če bodo koristi, ki ti jih prinašajo spremembe dovolj visoke, potem ni dvoma o tem, da te ne bi motivirale za napredek.

 

Vprašanja za usmeritev

Če se želiš dela lotiti resno, potem si najprej pripravi list papirja, kamor boš zapisal odgovore na spodnja vprašanja, ki ti bodo pomagala razjasniti, kje si želiš sprememb in novosti.

Načrt in akcija

Ko si dobro razmislil o vseh vprašanjih in nanje odgovoril, je čas, da si narediš načrt in se poženeš v akcijo. Osredotoči se na to kaj ti govori notranji glas.  Zastavi si konkretne datume, do kdaj boš določen cilj dosegel.

 

In ne pričakuj preveč od sebe. Trije cilji so za začetek povsem dovolj. Oblikuj si jih tako, da bo eden izmed njih bolj kratkoročen, eden bolj dolgoročen, tretji pa nekje vmes. Ko ti pade motivacija, se spomni kakšne koristi boš imel od tega, ko cilj dosežeš.