fbpx

Kaj je osebnostni coaching?

Osebnostni coaching je ciljno usmerjen proces, namen katerega je doseči spremembo na bolje na tistem področju življenja, na katerem čutiš primanjkljaj. Jaz pa ti pomagam oblikovati cilj ter poiskati tebi lastne vire za dosego spremembe. Hkrati te ob tem spodbujam in motiviram, da se čim večkrat znajdeš izven svoje cone udobja, saj ti ravno to prinese najboljši rezultat.

Kako poteka?

Coaching proces poteka individualno na dva načina od katerega izbereš tistega, ki ti najbolj ustreza. Online s pomočjo spletnega orodja Skype ali preko telefonskih pogovorov. Prednost enega ali drugega načina zate je, da nimaš dodatnih izzivov z vožnjo, s čimer prihraniš tudi čas, ki ga bi sicer porabil za vožnjo. Ena coaching ura traja 60 minut.

Zakaj oz. kdaj izbrati osebnostni coaching?

Največkrat se ljudje za coaching odločijo takrat, ko začutijo, da na nekem področju življenja potrebujejo spremembo ali takrat, ko se znajdejo na mrtvi točki, s katere ne najdejo izhoda.


Na tej točki se morda sprašuješ katera so tista področja življenja, na katerih lahko delamo v procesu coachinga. Odgovor je preprost. Lahko je katerokoli področje.


Najpogosteje pa se zgodi, da s pozitivno spremembo enega področja sprožimo tudi pozitivne spremembe na drugih področjih, saj so številna področja življenja med seboj tesno prepletena.

Ali je osebnostni coaching primeren za vse?

Coaching je primeren za vsakogar, a niso vsi ljudje primerni za coaching. V kolikor namreč nisi pripravljen na spremembo, potem coaching zate ni primeren. Pripravljenost na spremembo pomeni, da si se pripravljen soočiti sam s sabo in predelati neprijetne občutke med tem, ko odkrivaš sebe.


V coaching procesu pričakujem tvojo proaktivnost, kar zate pomeni, da aktivno sodeluješ v procesu in se držiš dogovorov, ki jih skleneva skozi proces coachinga.

Kaj če moje težave s coachingom niso rešljive?

Zagotovo se kdaj pa kdaj zgodi tudi to, saj obstajajo tudi težave, ki potrebujejo drugačno obliko obravnave. V primeru, ko ugotoviva, da tvoje težave to potrebujejo, te usmerim k drugim strokovno usposobljenim specialistom. V vsakem primeru pa imaš pravico coaching proces kadarkoli prekiniti ne glede na razlog.