fbpx

O MENI

Pisati o sebi, ko ne veš, kaj sploh bralca zanima, je izziv. 

 

Zato se zdaj sprašujem: Kaj želiš vedeti?

 

Hmm … 

 

Morda si ta trenutek misliš, “Še ena, ki prodaja meglo in obljube o tem, kako enostavno do srečnega in popolnega življenja.”

 

A žal te moram razočarati. 

 

Ker se predvsem zavedam tega, da instant rešitev ni. Ali pa dolgoročno ne prinašajo dobrih rezultatov. 

 

In ne, tudi jaz nimam čarobne palčke, kar od mene marsikdo pričakuje. Zato, če misliš, da lahko začaram, da boš po enem coaching srečanju odšel domov druga oseba, raje kar zapri to spletno stran.

 

Verjetno si do zdaj že ugotovil, da povem, kar mislim. Ja, cenim iskrenost. A če nekaj povem, še ne pomeni, da je to ultimativna resnica, je zgolj moje mnenje. In od nikogar ne zahtevam, da se z njim strinja. 

 

Pravzaprav verjamem, da se iz nestrinjanj včasih rodijo najboljše stvari. A le, če smo pripravljeni pogledati izven svojih okvirov.  

 

Prišla sva do točke, ko ti moram nekaj priznati. 

 

Včasih sem imela velike izzive s komunikacijo. Vedno in za vsako ceno sem želela imeti prav. Pa ne samo komunikacija z drugimi, tudi komunikacija samo s seboj mi ni šla dobro od rok. 

 

No, zdaj že veš, da sem krvava pod kožo. Prav tako kot ti. Ne glede na svoje nazive in znanje in izkušnje. Ja, prav razmišljaš, še vedno mi spodleti. 

 

Ko pogledam nazaj, se zdaj zelo dobro zavedam, zakaj me je življenje pripeljalo do izbire poklica psihologinje. Velikokrat rečejo, da psihologi študiramo psihologijo zato, da bi pomagali drugim prav toliko, kolikor sebi. 

 

Strinjam se. In ne vem, kako bi se soočala z vsemi lekcijami, ki mi jih je in mi jih še daje življenje, brez vsega znanja, ki ga danes imam. No, morda bi šlo tudi brez tega čisto v redu, ali pa tudi ne. 

 

Zakaj me te vrste delo z ljudmi veseli in zanima? 

 

Preprosto zato, ker si želim lepši svet. In vem, da ko pomagam nekomu pogledati izven svojih okvirov in tako odkrivati nove lepote življenja, dejansko spreminjam svet na bolje. Morda ti ni čisto jasno, kako in to nima nobene veze z magijo, ampak je zgolj preprosta matematika. 

 

Si že slišal za eksponentno funkcijo in njeno rast? No, nekako takole gre: f(x) = ex. Predpostavljam, da ti je jasno. Če ti ni, se spomni, kako se širijo slabe novice. Eksponentno. Ti poveš 3 prijateljem in tvoji prijatelji povejo naprej vsak 3 prijateljem in tako dalje … 

 

Hmmm, ravnokar sem odkrila morda najpreprostejšo razlago eksponentne funkcije! 

 

In ti si pravkar izvedel, da bi v primeru, če ne bi bila sprejeta na študij psihologije, študirala matematiko. In še nekaj ti moram priznati, čeprav boš pomislil, da sem nora. Včasih se mi prav “zlušta”, kot pravimo na Koroškem, da bi si izposodila kakšen učbenik z matematičnimi nalogami. 

 

Ampak bodo naloge počakale na naslednje življenje.

 

Saj res, kaj pa govorim neumnosti! Življenje je vendar samo eno! No ja, kar se tiče tega fizičnega telesa, v katerem sem zdaj, to drži. Sicer pa verjamem, da sem “stara duša”. 

 

Če ne veš, o čem govorim, brez panike. Samo beri dalje in se ne ukvarjaj s tem.

 

Si še vedno tukaj? Super! Ker ti še zdaleč nisem povedala vsega. 

 

Uganeš, kaj me pri ljudeh najbolj fascinira?

 

To, da smo vsi mojstri. Mojstri izgovorov. Ja, tudi jaz. In ti. In tvoj sosed tudi. 

 

V resnici nas do želene spremembe ločuje tako zelo malo. Zgolj ena sama samcata odločitev. Ko pa za naše namene izvejo naši kreativni možgani, se zadeva hitro zakomplicira. 

 

V hipu najdejo ugovore in nas skušajo na vse načine prepričati, zakaj je odločitev nesmiselna. Pravzaprav se to dogaja v enem delu možganov, ki se imenuje limbični sistem. Hkrati se drug del možganov, imenovan čelni reženj, skuša z njim pogajati. 

 

Kateri po navadi zmaga? Tako je, limbični sistem. Več o njem kdaj drugič, zdaj pa ti moram zaupati še skrivnost. 

 

Ti ga lahko premagaš! Jaz pa ti pomagam pri tem, da ti pokažem, kako. Te mika? (P.S. moj kontakt najdeš na dnu strani – desno.)

 

AMPAK!

 

Preden odskrolaš dol, preveri še, ali sva ti in jaz sploh kompatibilna. 

 

Bom kratka. Pripravljena sem poslušati, zagotovo. Lahko ti nudim oporo.  

 

Ne morem oz. ne želim pa te ves čas podpirati v vlogi žrtve. Če se ne zavedaš, da si sam odgovoren za svoje življenje, potem bova težko napredovala. In če nisi pripravljen na to, da se boš moral za spremembo največ potruditi sam, tudi v tem primeru nisva kompatibilna. 

 

Če pa si pripravljen “zavihati rokave”, pogledati vase in pobrskati po svoji prtljagi, potem bova dober tim.

 

Pomagala ti bom poiskati pot, a prehoditi jo boš moral sam. Zagotovo pa bom najglasnejši navijač, ki te bo spodbujal, ko boš spodbudo potreboval. 

 

V katerem opisu si se našel? V zadnjem? Odlično! Torej nama bo zagotovo uspelo. 

Saj veš, kaj moraš zdaj narediti? Namig: odskrolaj do konca strani tam, kjer piše KONTAKTIRAJ ME.

 

p. s. V kolikor te o meni zanima še več, mi sledi na InstagramuFacebooku, se naroči na moj YouTube kanal in/ali  spremljaj moj blog. Ali pa me preprosto vprašaj in ti odgovorim.